Klink: Q-koorts erger dan Mexicaanse griep

Minister Klink van Volksgezondheid maakt zich grote zorgen over de verspreiding van Q-koorts. Hij is inmiddels zelfs bezorgd over Q-koorts dan over de Mexicaanse griep.

Uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat het aantal geregistreerde gevallen van Q-koorts is opgelopen tot bijna 2100.

Van nog eens 104 meldingen is niet bekend of het daadwerkelijk om Q-koorts gaat. Er zijn dit jaar 5 mensen aan de bacterie gestorven. Zij waren allemaal al ziek toen ze met de bacterie besmet raakten.

Klink zei gisteren in de Tweede Kamer dat hij schrikt van de cijfers. Ook minister Verburg (LNV) en de Kamerfracties zijn zeer bezorgd over de Q-koorts, die zich sluipenderwijs over Nederland verspreidt. ‘Dit verspreidingspatroon is nergens in de wereld te zien’, aldus Klink. ‘We moeten heel alert zijn.’

Komende weken zal de melk van melkgeiten- en melkschapenbedrijven met behulp van een nieuwe techniek onderzocht worden op aanwezigheid van de Q-koortsbacterie.

Minister Verburg denkt dat daarmee zeker 120 nieuwe besmettingen aan het licht zullen komen. Daarnaast loopt er een onderzoek naar verspreiding van de bacterie door de wind. Over de wijze van besmetting is nog heel veel onbekend.

Later dit jaar komt Klink met een voorlichtingscampagne voor het publiek. Misschien een beetje laat, maar ja, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Bron: Agrarisch Dagblad

Lees ook:Drachtige geiten met Q-koorts afgemaakt
Lees ook:Geen massale vaccinatie tegen Q-koorts
Lees ook:Extra maatregelen noodzakelijk om Q-koorts te stoppen
Lees ook:Weinig boeren vaccineren hun dieren tegen Q-koorts
Lees ook:Drastische ruiming Q-koortsgeiten

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Klink: Q-koorts erger dan Mexicaanse griep

  1. Koetje

    Q koorts is stom.!

      /   Reply  / 
    1. Koetje

      Ja hé!

        /   Reply  / 
  2. Koetje

    Vind ik ook!

      /   Reply  / 
  3. koetje

    vind ik niet!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>