Gezond eten en meer bewegen traditionele voornemens


Het is weer zover. Het einde van het jaar nadert en dus worden we weer geacht om goede voornemens te hebben. Nou, ik heb ze niet. Maar veel anderen wel. Bureau Synovate vroeg ruim 1000 Nederlanders wat hun goede voornemens zijn voor 2010. Wat op 1 staat, zal geen verrassing zijn…

Want uiteraard willen we gezonder gaan leven en vooral meer gaan bewegen: 6 op de 10 Nederlanders wil meer gaan bewegen en 5 op de 10 willen gezonder gaan leven. Helaas weten we ook wat er van de meeste van die voornemens terecht komt. Maar ach, daar zijn het ook voornemens voor.

Verder neemt 13% van de Nederlanders zich voor om minder of helemaal geen vlees meer te weten en 10% wil minder alcohol drinken. Slechts 8% wil stoppen met roken, een bijzonder laag percentage. Aan de andere kant zou het mooi zijn als die het die 8% ook daadwerkelijk lukt.

Om lekkerder in ons vel te komen zitten, hebben we nog wel een aantal andere voornemens: zo neemt 50% van de Nederlanders zich voor om meer aandacht te besteden aan zijn of haar partner en het gezin, 49% wil beter voor zichzelf opkomen en 48% wil meer aandacht besteden aan familie en vrienden. Als dat geen gezellig 2010 wordt!

Lees ook:Goede voornemens werken wél
Lees ook:Alleen nieuwe voornemens hebben kans van slagen
Lees ook:Heb jij nog goede voornemens?
Lees ook:Zo gaat het je lukken om meer te bewegen, meer te genieten, gezonder te eten en vaker seks te hebben
Lees ook:Kinderen willen next year gezonder eten en meer bewegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>