‘Nieuw vaccin kan huidkanker genezen’

Amerikaanse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze een vaccin hebben ontwikkeld dat huidkanker – zelfs in een vergevorderd stadium – kan genezen.

Volgens de onderzoekers van het Rush University Medical Centre in Chicago valt het nieuwe vaccin tumoren aan zonder de gezonde cellen te treffen en versterkt de weerbaarheid van het lichaam.

Onderzoeker Howard Kaufman: ‘Onze studie toont duidelijk aan dat we een remedie kunnen hebben gevonden voor patiënten die een vergevorderd melanoom hebben en een medicijn dat anderen kan helpen. Dit zal elk jaar duizenden levens redden.’

Uit een onderzoek bij 50 patiënten die leden aan huidkanker in een vergevorderd stadium en die volgens artsen nog maar 9 maanden te leven hadden, bleek dat 16% van hen dankzij het vaccin volledig genazen en nu al ruim 4 jaar geen terugval vertonen. Bij 28% van de patiënten was de grootte van de tumoren gehalveerd.

Gehoopt wordt dat het vaccin binnen 5 jaar op de markt kan komen en inderdaad een remedie zal zijn voor de snelst groeiende kankervorm in vele westerse landen. Critici hebben wel opgeroepen om voorzichtig om te gaan met de mooie beloften van dr. Kaufman.

Melanoom, een ernstige en kwaadaardige vorm van huidkanker, is op dit moment de meest voorkomende vorm van kanker onder jongvolwassenen tussen de 15 en 34 jaar oud.

Bron: The Sunday Telegraph

Lees ook:‘Vaccin tegen alle soorten kanker mogelijk binnen 2 jaar’
Lees ook:Nieuwe behandelmethode middel remt huidkanker af
Lees ook:Doorbraak in strijd tegen kwaadaardige huidkanker
Lees ook:Pleidooi voor vergoeding nieuwe medicijnen tegen kanker
Lees ook:Hoe correct zijn de cijfers over huidkanker?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>