Drie klinieken gebruikten geen verboden borstimplantaten

Drie klinieken die volgens de Inspectie voor de Gezondheid (IGZ) in het verleden gebruik hebben gemaakt van de inmiddels verboden PIP-borstimplantaten, hebben de inspectie laten weten dat zij geen afnemer zijn geweest van de betreffende implantaten.

Het gaat om het Maastricht Universitair Medisch Centrum, Kliniek Zestienhoven en Kliniek Oud Zuid. De inspectie heeft de 3 klinieken van de lijst verwijderd.

De IGZ had de lijst gekregen van de Franse toezichthouder die zich baseert op informatie die is verkregen bij de failliete Franse fabrikant van de implantaten.

De inspectie wijst er op dat het mogelijk is dat andere klinieken die niet op de lijst staan, wel pip-implantaten hebben afgenomen. Het advies aan vrouwen met implantaten blijft dan ook om zelf na te gaan welk merk zij hebben.

De Franse borstimplantaten waren voorzien van de CE-markering, waardoor de Europese burger en afnemers erop mogen vertrouwen dat deze middelen voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden. Achteraf blijkt nu dat dit vertrouwen in de CE-markering niet terecht was.  

Bron: IGZ

Lees ook:IGZ slaat alarm over borstimplantaten
Lees ook:Fraude met PIP-implantaten ontdekt
Lees ook:Geen verhoogd risico PIP-borstimplantaten
Lees ook:Veel meer slechte borstimplantaten van PIP
Lees ook:Tweede Kamer weer boos over falend toezicht IGZ

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Drie klinieken gebruikten geen verboden borstimplantaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>