‘Groen bewegen’ goed voor je humeur en zelfvertrouwen


Slechts 5 minuten bewegen in een groene omgeving, dat is alles wat nodig is om je mentale gezondheid een oppepper te geven. Dat beweren Britse wetenschappers na een analyse van 10 studies. 

Daarmee komen er steeds meer bewijzen dat het combineren van activiteiten als wandelen of fietsen met de natuur goed is voor de mentale gezondheid. Volgens de Britse onderzoekers blijkt uit de studies dat je humeur en zelfvertrouwen verbeteren als je in de natuur beweegt. 

Het effect was het grootst bij jonge mensen, én in de eerste 5 minuten. Langer in de natuur bewegen liet ook positieve effecten zien, maar die waren minder groot. 

De studies bekeken verschillende buitenactiviteiten zoals wandelen, tuinieren, fietsen, vissen, varen en paardrijden in een park, tuin of op een natuurpad. 

Wil je je nog beter voelen, zoek dan het water op. Bewegen in de buurt van een rivier of meer werkt namelijk nog beter.

Volgens onderzoeksleider Jules Pretty van de Universiteit van Essex zullen mensen die over het algemeen weinig aan beweging toegekomen, gestresst zijn of mentaal ziek zijn, het meeste baat hebben bij ‘groen bewegen’. 

‘Werkgevers zouden bijvoorbeeld personeel dat in een stressvolle omgeving werkt, kunnen stimuleren om tijdens de lunch een korte wandelen in een nabij park te maken om hu mentale gezondheid te verbeteren.’ 

Bron: BBC

Lees ook:Huisarts stuurt patiënt zelden het bos in
Lees ook:Overgewicht? Ga de natuur in!
Lees ook:Wandel je slanke IK tegemoet
Lees ook:Nederlanders bewegen meer
Lees ook:‘Slenteren beter dan sporten’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>