Migrainepatiënten hebben baat bij botox

Groot-Brittannië heeft botox goedgekeurd als preventieve behandeling tegen chronische migraine. Dat meldt de BBC. Onderzoek bij 1300 patiënten heeft aangetoond dat botox het aantal aanvallen vermindert.

De behandeling met botox is alleen goedgekeurd voor mensen die minstens 15 dagen per maand hoofdpijn hebben, waarvan de helft met symptomen van migraine.

In het onderzoek kregen patiënten elke 12 weken 5 series van botoxinjecties in bepaalde spieren in het hoofd en de nek. Na 24 weken hadden de patiënten die met botox behandeld waren, minder migraine-aanvallen dan degene die een placebo-injectie kregen. Na een jaar had 70% van hen de helft minder aanvallen dan vóór de behandeling.

Deskundigen waarschuwen er wel voor dat botox niet gezien moet worden als een geneesmiddel tegen migraine; het vermindert enkel de klachten. Hoe dat precies komt, is nog onduidelijk.  Mogelijk is botox in staat om pijnsignalen te blokkeren, zoals het ook spieren in het gezicht kan lamleggen en rimpels (tijdelijk) verdwijnen.

Lees ook:Helpt botox tegen migraine?
Lees ook:Effectieve pijnstilling voor vrouwen met menstruele migraine
Lees ook:Doorbraak in zoektocht naar middel tegen migraine
Lees ook:Britse onderzoekers ontdekken oorzaak migraine
Lees ook:‘Behandeling met botox is verslavend’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Migrainepatiënten hebben baat bij botox

  1. Dokter Frodo Gaymans

    Beste Lezer,

    Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van Botox.
    Het is niet in staat om pijnsignalen te blokkeren.
    Wat het wel doet, is het ontspannen van spieren.
    De gezichtsspieren kunnen hierdoor rustiger worden. Mogelijk ligt er ook een werking bij het ontspannen van de spiertjes rond de bloedvaten.

    Met vriendelijke groet,

    Frodo Gaymans
    Warimpel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>