Doorbraak in zoektocht naar middel tegen migraine

Wetenschappers van de Harvard Medical School hebben een ontdekking gedaan die mogelijk kan leiden tot een doorbraak in de ontwikkeling van een geneesmiddel tegen migraine.

Zij deden onderzoek 23.000 patiënten met migraine en ontdekten dat de aandoening aan 3 specifieke genen in ons DNA gelinkt kan worden. Dit verklaart ook waarom vrouwen 3 keer meer kans hebben op de ziekten. Eén van de genen kan migraine namelijk makkelijker activeren in het vrouwelijk lichaam dan in dat van de man.

Het Amerikaanse onderzoek bouwt voort op een doorbraak van Britse wetenschappers vorig jaar. Zij ontdekte als eerste een gen dat migraine veroorzaakt.

Naar schatting heeft 1 op de 8 mensen wel eens een migraine-aanval. Deze aanvallen van intense hoofdpijn gaan vaak samen met misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en kunnen enkele dagen duren.

Migraine heeft grote invloed op de kwaliteit van leven. De aandoening staat zelfs in de top 20 van meest verstorende levenscondities, opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Britse onderzoekers ontdekken oorzaak migraine
Lees ook:Effectieve pijnstilling voor vrouwen met menstruele migraine
Lees ook:Migrainepatiënten hebben baat bij botox
Lees ook:Migrainemythes ontmaskerd
Lees ook:Helpt botox tegen migraine?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Doorbraak in zoektocht naar middel tegen migraine

  1. Johan de Rooi

    Hoewel er verschillende soorten medicijnen zijn die worden voorgeschreven aan migraine patiënten, zijn deze vaak schadeljk voor de gezondheid van de patiënt. Met mijn Migraine Onder Controle Programma kunt u op een 100% natuurlijke manier en gegarandeerd van uw hoofdpijn en migraine afkomen door middel van oefeningen. U vindt mijn programma hier: http://stopmigraine.be/migraine-onder-controle-programma/ Dit programma kan ook uw leven voorgoed veranderen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>