Ziekenhuis Hoogeveen eist schadevergoeding CZ

De soap rond ‘de lijst’ van zorgverzekeraar CZ is nog lang niet ten einde. Hoewel de lijst met daarop de prestaties van Nederlandse ziekenhuizen op het gebied van borstkankerzorg nooit is gepubliceerd, lagen de namen van 6 – in de ogen van CZ – ondermaats presterende ziekenhuizen toch op straat. Een van die 6, ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen eist nu een schadevergoeding van CZ.

Het ziekenhuis zegt dat alle rumoer rond de lijst veel onrust en angst heeft veroorzaakt onder patiënten en wil nu een schadevergoeding voor reputatieschade.

CZ maakte eerder deze week bekend de samenwerking met 6 ziekenhuizen stop te zetten omdat de kwaliteit van de borstkankerzorg er onvoldoende zou zijn. De Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), die 42 van de 86 ziekenhuizen vertegenwoordigt, spande echter een kort geding aan tegen de zorgverzekeraar om de publicatie te voorkomen. En met succes.

Volgens het ziekenhuis in Hoogeveen is de schade echter al geleden, omdat diverse media de namen van de ziekenhuizen waar het zeer waarschijnlijk om gaat, al hadden gepubliceerd.

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, een ander ziekenhuis waarmee CZ niet langer zaken mee wil doen, heeft laten weten dat de ‘mammabehandelingen’ wel goed uitgevoerd worden en daarom gewoon worden voortgezet.

Bron: NOS

Lees ook:CZ past lijst met ziekenhuizen aan
Lees ook:Veel gespeculeer rond 6 ‘slechte’ ziekenhuizen
Lees ook:CZ mag alsnog lijst publiceren
Lees ook:Veel verschuivingen in zwarte lijst CZ
Lees ook:Hoger beroep om borstkankerlijst CZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>