Eerste ‘Planetree-ziekenhuis’ in Nederland een feit

Het Flevoziekenhuis heeft als eerste ziekenhuis in Europa het officiële Planetree-label ontvangen voor mensgerichte zorg. Ook een locatie van Zorggroep Almere en twee locaties van de Rivas Zorggroep mogen het label voortaan dragen.

Planetree is in 1978 door een patiënte opgericht en is zowel een filosofie en aanpak die de best mogelijke menslievende zorg levert. Binnen het Planetree-concept gaan focus op de patiënt, kwaliteit van zorg, een helende omgeving en een gezonde organisatie samen.

In het Flevoziekenhuis uit zich dat onder meer in het feit dat de naaste familie de hele dag welkom is bij de patiënt, tenzij dat het herstel van de patiënt niet ten goede komt. Ook is er ruimte voor ieders levensovertuiging en is er aanvullende zorg, zoals massages en aromazorg.

‘Het Flevoziekenhuis is een huis geworden waar de mens voorop staat, waar patiënten met zorg worden omringd en medewerkers graag werken’, omschrijft voorzitter Jeltje Schraverus van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis het. ‘Dit zorgconcept geeft ruimte aan artsen en verpleegkundigen om dat te doen waar de patiënt behoefte aan heeft.’

In Nederland werken inmiddels 14 zorgorganisaties met het Planetreeconcept, waaronder het Gemini Ziekenhuis in Den Helder, Verpleeghuis Magnushof in Schagen (onderdeel van Woonzorggroep Samen) en Zorgcentra Pantein in Boxmeer.

Bron: Skipr

Lees ook:Rijnland Ziekenhuis scoort hoog
Lees ook:Chirurgen Boxmeer opnieuw op straat
Lees ook:Wil jij in het beste ziekenhuis van NL werken?
Lees ook:Top ziekenhuis Twente weg na fatale brand
Lees ook:Hartcentrum UMC St Radboud langer dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>