Aantal Q-koortsdoden op 15

Het aantal doden als gevolg van Q-koorts is opgelopen tot 15. Van hen zijn er 8 in 2010 overleden. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekendgemaakt.

Alle overledenen hadden al een andere ziekte onder de leden toen ze met de Q-koortsbacterie besmet raakten.

De ziekte is nu redelijk onder bedwang, er komen weinig nieuwe ziektegevallen meer bij. Wel zijn er nog steeds mensen die chronische Q-koorts hebben zonder het te beseffen. Bij de Q-koortspoli in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch houden ze er dan ook rekening mee dat er de komende tijd nog heel wat chronische Q-koortspatiënten bij zullen komen.

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft gisteren gereageerd op het onderzoeksrapport van de commissie Van Dijk. Die concludeerde afgelopen maandag dat de overheid forse steken heeft laten vallen bij de bestrijding van Q-koorts.

Het kabinet erkent dat er fouten zijn gemaakt en zal de aanbevelingen van de commissie in grote lijnen overnemen. Zo zal het ministerie van Volksgezondheid in de toekomst meer de leiding nemen en vaker de bevoegdheid krijgen om beslissingen door te zetten, ook als dat tegen de zin van andere ministeries is.

Bron: NOS

Lees ook:Aantal besmettingen Q-koorts nu al verdubbeld
Lees ook:Vrees voor chronische Q-koorts-epidemie
Lees ook:Vierde Q-koortspoli opent in Helmond
Lees ook:Enorme toeloop wordt Q-koortspoli bijna te veel
Lees ook:Aantal gevallen Q-koorts loopt op

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aantal Q-koortsdoden op 15

  1. H.D.B. Go

    Een paar dagen terug over de Q-koorts op een NL tv zender een KNO arts en een tv reporter een interview hierover gezien. De retorische vraag van de reporter aan de KNO arts was niet mis te verstaan. Wel laat ik de heren dan maar direct uit de droom helpen. Met die brede maatschappelijke limburgse papegaaien geleuter kom je niet verder. Wat je moet doen? Aandacht geven aan de problematiek van de Q-koorts en bij het betreffende ministerie en andere instellingen om subsidie vragen. Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs NL instellingen te zijn. Ik denk b.v. aan de W.H.O.= World Health Organisation. Wel Min.Pres. Mark Rutte, je wou toch NL in de vaart der volkeren stuwen. Je zei toch voor de tv ” we hebben in NL alles “, daarbij doelend op de noodzakelijke kennis enz. Zeg makker, GEEN WOORDEN, MAAR DADEN. Er is al meer dan genoeg slap geouwehoerd. Lubbes 1-2-3, Kok 1-2, Balkenende 1-2-3-4. Die VVD nestors Hans Wiegel en Frits Bolkenstein hebben hier toch geen problemen mee?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>