Aantal gevallen Q-koorts loopt op

Het aantal meldingen van Q-koorts in ons land is opgelopen tot 247. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het onderzoeksinstituut gaat ervan uit dat van 52 Q-koortspatiënten de eerste ziektedag in 2010 viel.

De rest is in de voorgaande jaren ziek geworden. Er zijn dit jaar 3 sterfgevallen gemeld; zij leden allen aan chronische Q-koorts, waarbij de infectie in voorgaande jaren was opgelopen. Ook hadden zij al een of meerdere andere aandoeningen onder de leden.

Voor wie meer informatie wil over Q-koorts, heeft het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren een nieuwe publiekswebsite gelanceerd: www.qkoortsinnederland.nl

Hier vind je uitgebreide informatie over Q-koorts. Bijvoorbeeld over  de symptomen van Q-koorts en hoe je het kan voorkomen, maar ook antwoorden op veel gestelde vragen en verwijzingen naar de regionale GGD’en.

Lees ook:Al 4 doden aan Q-koorts in 2010
Lees ook:Aantal Q-koortsdoden op 15
Lees ook:Dit jaar al 2 doden door Q-koorts
Lees ook:Q-koortsepidemie is voorbij
Lees ook:Klink: Q-koorts erger dan Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>