Patiënt meest tevreden over polikliniek Radboud

Van alle academische ziekenhuizen in Nederland heeft het UMC St Radboud in Nijmegen de meest tevreden polipatiënten. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra.

Ruim 100.000 patiënten van de acht academische ziekenhuizen werd gevraagd hoe tevreden ze zijn over klinieken en poliklinieken. Gekeken is naar de ontvangst van de patiënt, bejegening en verzorging door verpleegkundigen en specialisten, informatie, respect en nazorg.

Op basis van de resultaten uit 2009 komt het UMC St Radboud als beste UMC uit de bus voor tevredenheid op de polikliniek en als gedeelde tweede voor de beste klinieken.

Ook als de tevredenheid per specialisme wordt vergeleken, scoort het UMC St Radboud uitstekend. Dan komt Nijmegen als nummer één tevoorschijn met het hoogst aantal best practices (aantoonbaar effectieve werkwijzen).

Van de 33 best practices staan er elf op naam van het UMC St Radboud. Neurochirurgie scoort er vier in de kliniek. Ook de afdelingen Neurochirurgie, Kindergeneeskunde, Hematologie en Inwendige Geneeskunde behaalden elk een best practice in de kliniek.

Bron: UMCN

Lees ook:Patiënt kan steeds sneller naar huis
Lees ook:‘Zorgverzekeraars moeten klant tevreden houden’
Lees ook:Stijgers en dalers in de Ziekenhuis Top 100
Lees ook:Wat baart jouw zorgen?
Lees ook:Wachtlijst Nijmeegs hartcentrum te lang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>