RIVM: ‘Geen gevaarlijke stoffen bij brand Moerdijk’

In de omgeving van het chemiebedrijf Chemie-Pack in Moerdijk dat vorige week door brand is verwoest, zijn lage concentraties van giftige stoffen gemeten. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanavond op een persconferentie bekendgemaakt. Volgens burgemeester Peter van der Velden van Breda hebben hulpverleners, werknemers en passanten geen risico gelopen bij het inademen van rook.

Huidcontact met bluswater moet echter worden voorkomen. Daarom moet bij het betreden van het bedrijfsterrein passende kleding worden gedragen. Mensen die wel in aanraking zijn geweest met het bluswater wordt geadviseerd zich eventueel te laten onderzoeken.

In de roetdeeltjes die in een gebied van tien kilometer van Chemie-Pack zijn gevonden, is dioxine aangetroffen, maar volgens burgemeester Arno Brok van Dordrecht zijn die gehaltes niet ongebruikelijk in het winterseizoen. Wel blijft zijn advies van kracht om geen gewassen van eigen grond te eten, kinderen niet op speeltoestellen te laten spelen en vee binnen te houden.

In de Hoeksche Waard is bij een grasmonster een gehalte dioxine aangetroffen dat hoger is dan normaal. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan. Dat geldt ook voor  roetdeeltjes die buiten een straal van tien kilometer zijn gevonden. Er zijn ook metingen verrichten naar gewassen, maar die resultaten zijn nog niet bekend.

Het RIVM adviseert mensen met gezondheidsklachten contact op te nemen met de huisarts. Wie nog geen klachten heeft, zal deze waarschijnlijk ook niet meer krijgen.tijdens een persconferentie.

Bron: Omroep Brabant

Lees ook:‘Omwonenden Moerdijk lopen geen gezondheidsrisico’s’
Lees ook:Mysterie van Hoogeveen blijft een mysterie
Lees ook:Kankerverwekkende stoffen in Moerdijks bluswater
Lees ook:Deel gezondheidsadviezen Moerdijk ingetrokken
Lees ook:Afslankpremie van 100 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>