Deel gezondheidsadviezen Moerdijk ingetrokken

Mensen die meer dan 10 kilometer van het afgebrande Chemie-Pack in Moerdijk wonen, mogen weer groente van het land eten. De kinderen kunnen weer veilig buiten spelen en sportvelden mogen weer worden gebruikt. Ook mogen boeren weer groenten oogsten en verhandelen en het vee mag weer naar buiten. Dat heeft staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker bekendgemaakt.

In dat gebied zijn bij metingen geen concentraties gevaarlijke stoffen gevonden die de maximaal toegestane waarden overschrijden. De verwachting is dat er geen gezondheidseffecten optreden voor mensen of dieren. ‘De spruitjes uit dit gebied kun je met een gerust hart eten’, aldus Bleker.

In het gebied tot 10 kilometer ten noorden van Moerdijk worden, uit voorzorg, nog aanvullende metingen verricht. Daarom geldt voor de inwoners van dat gebied nog steeds het advies om vee binnen te houden en geen groenten van het land te eten.

Telers mogen de gewassen wel oogsten en opslaan, maar niet in de handel brengen.
De resultaten van de aanvullende metingen worden maandag verwacht.

Bron: Rijksoverheid.nl

Lees ook:RIVM: ‘Gebied rond Moerdijk veilig’
Lees ook:RIVM: ‘Geen gevaarlijke stoffen bij brand Moerdijk’
Lees ook:Kankerverwekkende stoffen in Moerdijks bluswater
Lees ook:Diepvriesgroenten vaak gezonder dan vers
Lees ook:‘Omwonenden Moerdijk lopen geen gezondheidsrisico’s’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>