Traumaheli’s mogen weer ‘s nachts vliegen

De traumahelikopters van ziekenhuizen in Groningen en Amsterdam mogen per direct weer dag en nacht vliegen. Dat heeft staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur) besloten. De traumaheli’s stonden sinds november ‘s nachts stil omdat de staatssecretaris er niet van overtuigd was dat het in de donkere uren veilig was om te vliegen en op het ziekenhuisdak te landen.

Maar traumaheli’s zijn er natuurlijk om in het geval van een ramp of ongeval uit te rukken en niet om werkloos ergens geparkeerd te staan.

Nu onderzoek uitgewezen heeft dat de veiligheid niet in het geding komt als helikopters ook ‘s nachts op het dak staan en van daaruit opstijgen en landen, mogen de heli’s ‘s nachts weer de lucht in.

Het UMC in Groningen verwacht vanaf 1 april weer nachtvluchten vanaf het dak te kunnen uitvoeren. Het ’s nachts vliegen vanaf het ziekenhuisdak is tijdelijk totdat het UMCG een nieuwe standplaats voor de helikopter heeft gevonden.

Het UMCG kijkt al geruime tijd uit naar een meer centraal en zuidelijker gelegen standplaats voor de traumahelikopter om zo meer inwoners in het Noorden sneller van gespecialiseerde traumazorg te kunnen voorzien.

Het VU medisch centrum in Amsterdam is ook blij dat ze ‘s nachts weer lucht in mogen, maar heeft niet bekend gemaakt wanneer ze daarmee gaan beginnen.

De helikopters van de ziekenhuizen in Rotterdam en Nijmegen konden al die tijd wel gewoon ‘s nachts uitrukken, omdat zij een parkeerplek op de grond hebben.

Bron: UMCG

Lees ook:KLM-stewardessen met diabetes mogen weer vliegen
Lees ook:Amerikanen verbieden electronische sigaretten in vliegtuigen
Lees ook:Beter ’s nachts bevallen
Lees ook:Zaaddonatie: doe het voor een ander!
Lees ook:Stewardess met diabetes mag van KLM niet meer vliegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>