Nepsigaret vergroot kans op stoppen met roken

Heb je genoeg van je rookverslaving, maar lukt het maar niet om te stoppen? Probeer het eens met nepsigaretten. Uit Italiaans onderzoek blijkt dat de kans dat het stoppen dan wél lukt, dan groter kan zijn.

De wetenschappers volgden 120 deelnemers van een stoppen-met-roken-programma. De helft van hen kreeg een nicotine-vrije plastic inhalator, de andere helft volgde het reguliere programma.

Met behulp van vragenlijst werd de lichamelijke en psychische verslaving bepaald. Na 24 weken werd de deelnemers gevraagd of het hen gelukt was om te stoppen met roken.

In eerste opzicht leek er geen verschil te zijn tussen de twee groepen. Toch was dat er wel degelijk. De rokers bij wie het opsteken van een sigaretje een verslavende gewoonte of rituele handeling was geworden, hadden wel degelijk baat bij de inhalator. Van hen lukte het 67% om met behulp van de inhalator te stoppen met roken. In de groep die het reguliere programma volgde was dat slechts 19%.

Volgens de onderzoekers tonen de resultaten aan dat rokers voor wie het roken vastgebakken zit in het gedragspatroon nicotine-vrije inhalators de kans op succesvol stoppen kan vergroten.

Bron: Medical News Today

Lees ook:Sporten om te stoppen met roken
Lees ook:Niet roken vermindert angsten
Lees ook:Stoppen met roken niet alleen maar gezond
Lees ook:Gen bemoeilijkt stoppen met roken tijdens zwangerschap
Lees ook:Stoppen met roken lastiger door nicotinegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>