Alle medische richtlijnen op nieuwe website

Een arts hoort zich bij de behandeling van patiënten aan de medische richtlijnen te houden. Maar wat zijn die richtlijnen eigenlijk? Sinds gisteren staan ze allemaal bij elkaar op één plek: op de nieuwe website kwaliteitskoepel.nl. De site is een initiatief van 29 medisch specialistische wetenschappelijke verenigingen en de Orde van Medisch Specialisten.

Zij willen met de site de openheid tussen arts en patiënt verbeteren en de kwaliteit van de medisch-specialistische zorg in Nederland bevorderen. Overigens is de site op dit moment nog niet echt toegankelijk voor de gemiddelde Nederlander. De informatie die er op dit moment op staat is geschreven voor en door de medisch-specialistische beroepsgroep, benadrukt de Kwaliteitskoepel.

In de loop van dit jaar zal via deze website meer informatie beschikbaar komen en worden gepubliceerd voor het publiek. Ook zullen er later kwaliteitsmetingen en samenvattingen van richtlijnen op komen te staan.

Bron: Kwaliteitskoepel.nl

Lees ook:Artsen niet blij met afschaffing rijbewijskeuring ADHD’er
Lees ook:Medisch specialisten gaan actie voeren
Lees ook:Huisartsen starten eigen medische publiekswebsite
Lees ook:Ziekenhuizen benutten website onvoldoende
Lees ook:Vind de juiste (huis)arts!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>