Lekker slapen met VGZ

Eén op de drie Nederlanders heeft slaapproblemen, van een incidenteel nachtje wakker liggen tot chronische slapeloosheid. Zorgverzekeraar VGZ heeft een online zelfhulpprogramma Slaap Lekker ontwikkeld door zorgverzekeraar VGZ waarmee dat tot het verleden behoort.

​VGZ-verzekerden kunnen Slaap Lekker via internet én als app gebruiken, voor niet-VGZ-verzekerden is de Slaap Lekker-app eveneens gratis te downloaden in de AppStore en (vanaf 26 oktober) in de Android Market.

Circa 10% van de volwassen Nederlandse bevolking lijdt aan insomnie, oftewel slapeloosheid, de bekendste van alle slaapklachten. Als slapeloosheid lang aanhoudt, kan dit grote gevolgen hebben voor de gezondheid, de kwaliteit van leven, stemming, geheugen en algeheel functioneren. Slapeloosheid is bovendien een van de belangrijkste oorzaken van werkverzuim.

Het online zelfhulpprogramma Slaap Lekker helpt mensen inzicht te krijgen in hun slaappatronen. Het is erop gericht hen te helpen hun slaapkwaliteit en slaapduur te vergroten en zo hun welbevinden te verbeteren. De eerste modules behandelen slapeloosheid en dag- en nachtritmestoornissen, begin 2012 komt een module over slaapmiddelen beschikbaar. ‘Mensen met een chronisch slaaptekort hebben een verhoogde kans op hart- en vaatziekten’, aldus Ilse te Walvaart, directeur Zorgvernieuwing van VGZ. ‘Slaap Lekker biedt mensen de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met hun slaapproblemen.’

Slaap Lekker is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, en geschreven en ontwikkeld door artsen. Het zelfhulpprogramma duurt in totaal twaalf weken.

Wat Slaap Lekker onderscheidt van bestaande slaap-apps, is dat het werkt met een slaaplogboek, adviezen, opdrachten en coaching. In de internet-versie krijgen VGZ-verzekerden eerst een uitgebreide vragenlijst die hen helpt het probleem te analyseren. Bovendien kunnen ze per e-mail contact opnemen met een slaapdeskundige, en op termijn met een gedragsdeskundige.

Slaap Lekker is te vinden via www.vgz.nl/slaaplekker, in de iTunes App Store en vanaf woensdag 26 oktober ook in de Android Market.

Bron: VGZ

 

Lees ook:Ga uit je bed als je niet kan slapen
Lees ook:Lig je ‘s nachts te slapen, te snurken of te zweten?
Lees ook:VGZ biedt korting op aanvullend pakket
Lees ook:CZ maakt zorgpremie bekend
Lees ook:VGZ vergoedt online zelfhulpcursus Diabetergestemd.nl

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Lekker slapen met VGZ

  1. Zorgverzekering 2012

    Goed initiatief, ze mogen van mij alleen nog wel de premie verlagen, als je dit vergelijkt met andere verzekeraars. Alleen zullen de prijzen alleen nog maar meer stijgen in 2012 begin ik bang.

      /   Reply  / 
  2. smart formuleren

    De premie is wat hoog maar het is wel goed, zelf heb ik ook erg last van slaap problemen. Ik slaap erg weinig en erg onregelmatig… misschien dat ik er met de juiste hulp vanaf kan komen.

      /   Reply  / 
  3. M line

    Lekker en goed slapen begint bij een goede matras. Zelf heb ik een m line mateas sinds kort aangeschaft echt perfect en als beste getest door de consumentenbond 2011

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>