Aandacht voor huid(kanker) op Bescherm-je-huid dag

90% van de gevallen van huidkanker kunnen worden genezen, mits op tijd ontdekt. Is dat positief nieuws of niet? Reden genoeg in ieder geval om je huid goed te beschermen tegen schadelijke uv-straling en je huid regelmatig te controleren of vreemde plekjes en vlekjes. Vandaar kun je er alles over te weten komen tijdens de landelijke Bescherm-je-huid dag.

De Bescherm-je-huid dag wordt georganiseerd door huidspecialisten in samenwerking met Het Huidfonds, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapie, Stichting Melanoom, LEO Pharma bv en La Roche-Posay en wordt mede ondersteund door verschillende apotheken.

Belangrijkste doel is er voor te zorgen dat huidkanker eerder wordt herkend en door verstandig zongedrag in de toekomst minder vaak voor zal komen.

Verschillende huidspecialisten in Nederland openen vandaag hun praktijk voor informatie over huidbescherming en -controle. Vanaf 12:00 uur ‘s middags ben je van harte welkom op een locatie naar keuze.

Ook in veel ziekenhuizen zitten dan huidspecialisten klaar om informatie te geven over hoe je je huid het beste kunt beschermen tegen de gevaren van de zon. Daarnaast krijg je tips  over hoe je zelf je huid kunt controleren om huidkanker in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken.

Op de website beschermjehuid.com kun je zien waar je vanmiddag allemaal welkom bent!

Let op: er worden vandaag geen moedervlekken beoordeeld of medische consulten verricht.

Bron: Beschermjehuid.com

Lees ook:Bescherm je huid tegen huidkanker!
Lees ook:Hoe correct zijn de cijfers over huidkanker?
Lees ook:Nationale Huidkankerdag: laat je huid checken!
Lees ook:Vraag een zonbeschermingspakket aan
Lees ook:Nieuw eiwit helpt tegen UV-stralen en bij wondheling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>