Doneer je haar voor vrouwen met borstkanker!

Je moet wel echt stoer zijn om je lange haar in één  keer af te knippen. Maar duizenden vrouwen zijn je de afgelopen jaren voorgegaan. En ze doen het niet voor niets. Maar voor vrouwen met borstkanker.

Op 30 september vindt in België de vierde ‘Geef om haar’-knipdag plaats. Je kunt dan gratis je haar laten kortwieken. Dat kan ook in Antwerpen, net over de Nederlandse grens. Je krijgt er een mooi, kort kapsel voor terug en helpt en vrouwen met borstkanker mee.

Jaarlijks krijgen alleen al in Nederland zo’n 13.000 vrouwen borstkanker. Een van de meest confronterende bijwerkingen van de behandeling tegen borstkanker is het verlies van het haar. Met behulp van de haren van gezonde vrouwen kunnen pruiken gemaakt worden die borstkankerpatiënten door de zware periode helpen.

Ex-miss België Tatiana Silva deed onlangs in België de aftrap van de campagne Geef om Haar. En ze gaf daarmee meteen het goede voorbeeld, door haar paardenstaart af te knippen. Al was de ‘schade’ bij haar beperkt. Zij had zo’n enorme lange bos haar, dat die 20 cm. eraf weinig uitmaakt. Veel stoerder zijn de vrouwen in die hun lange haar ineens zien veranderen in een korte boblijn (zie de video).

Ook mee doen? Komende zondag kun je op verschillende plaatsen in België je haar gratis laten afknippen door professionele kappers.

Is België te ver weg? Je kunt ook in Nederland terecht. De Stichting Haarwensen zamelt bijvoorbeeld haar in voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Op hun site staan de kappers waar je terecht kunt. Maar je kunt ook zelf je haar (laten) knippen en doneren.

Bron: Think Pink

Lees ook:De grootste kapsalon van Nederland strijdt tegen kanker!
Lees ook:Steeds minder vrouwen sterven aan borstkanker
Lees ook:Nieuw: Borstkanker.blog.nl!
Lees ook:Oktober in teken borstkanker
Lees ook:PvdA: onderzoek naar borstkanker in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>