Derde dode door besmette zalm


Er is een derde oudere overleden na het eten van met salmonella besmette zalm. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekendgemaakt.

Bij de ouderen is vastgesteld dat zij zijn overleden als gevolg van een infectie met Salmonella Thompson. Deze bacterie werd onlangs aangetroffen in een partij zalm van het Nederlandse bedrijf Foppen.

Afgelopen week is bij 400 nieuwe patiënten vastgesteld dat zij een besmetting hebben opgelopen met de bacterie. In totaal zijn nu 950 mensen ziek geworden door de uit de handel genomen gerookte zalm. Het werkelijke aantal besmettingen ligt vermoedelijk hoger.

Volgens het RIVM is de toename nog steeds het gevolg van de consumptie van besmette zalm in de periode voordat die begin oktober uit de schappen werd gehaald.

Ook de toegenomen aandacht voor de Salmonellabesmetting heeft invloed: mensen met klachten gaan daardoor eerder naar de huisarts. Zo worden besmettingen bekend, die anders niet aan het licht  zouden zijn gekomen.

Voor een Salmonella-infectie bestaat in Nederland geen meldingsplicht. Dat betekent dat artsen en laboratoria individuele patiënten met een Salmonella-infectie niet bij de GGD hoeven te melden. Ook patiënten zelf hoeven geen melding te maken van een (mogelijke) Salmonella-infectie.

Bron: RIVM

Lees ook:Vierde dode door salmonellabesmetting
Lees ook:Salmonella-uitbraak lijkt op zijn retour
Lees ook:Twee doden door ‘salmonellazalm’
Lees ook:Al 350 mensen besmet met salmonellabacterie
Lees ook:‘Slachtoffers salmonellazalm krijgen schade vergoed’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>