Zeven patiënten UMC St Radboud besmet met MRSA

In het Nijmeegse UMC St Radboud zijn 7 patiënten van de intensive care besmet geraakt met  de ziekenhuisbacterie mrsa. Zij hebben op 2 van de 7 Intensive Care units van het ziekenhuis gelegen of liggen er nog.

Het ziekenhuis heeft alle noodzakelijke maatregelen getroffen om verdere verspreiding van de MRSA-bacterie tegen te gaan. Patiënten en familieleden zijn geïnformeerd en uit voorzorg worden momenteel patiënten, medewerkers en andere betrokken zorgverleners die mogelijk zijn blootgesteld, getest.

Ook is er een voorlopige patiëntenstop ingesteld op de andere Intensive Care units totdat het besmettingsgevaar is geweken. De patiëntenzorg kan worden voortgezet. Voor overige patiënten en bezoekers zijn geen extra maatregelen nodig.

MRSA staat voor Methicilline Resistente Staphylococcus aureus (MRSA). De bacterie veroorzaakt gewoonlijk geen probleem. Bij mensen die MRSA bij zich dragen, bestaat er een minimaal risico op het ontstaan van een infectie.

Maar bij kwetsbare patiënten is dat risico, vanwege verminderde weerstand, groter. Het is in Nederland beleid om MRSA uit ziekenhuizen te weren en dus onmiddellijk maatregelen te nemen. Mocht zich een infectie voordoen, dan is deze te behandelen met heel specifieke antibiotica.

Bron: UMCN

Lees ook:Resistente bacterie bij patiënt in Gronings ziekenhuis
Lees ook:Opnamestop ziekenhuis Enschede vanwege MRSA-bacterie
Lees ook:MRSA in Amsterdams BovenIJ Ziekenhuis
Lees ook:Klebsiella-bacterie in St. Jansdal ziekenhuis
Lees ook:Spoeddebat in Tweede Kamer over sluiting ic

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>