Stamceltransplantatie bij MS-patiënten weinig succesvol

Slecht nieuws voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Een hoopgevend onderzoek van het Erasmus MS in Rotterdam naar stamceltransplantatie bij mensen met MS heeft minder gunstige uitkomsten dan aanvankelijk werd gedacht.

De stamceltransplantatie blijkt niet voldoende effectief te zijn bij de bestrijding van de ziekte. De gunstige effecten wegen niet op tegen de bijwerkingen van de behandeling.

Een meerderheid van de patiënten had ook na de therapie last van ernstige terugval in lichamelijke functies. Ook kregen sommige patiënten gevaarlijke infecties of traden andere complicaties op. Van de veertien proefpersonen hadden slechts vijf een positief effect van de volledige platlegging van hun immuunsysteem en vervolgens de opbouw ervan met eigen, gezuiverde stamcellen.

De inzet van het onderzoek was levenslange genezing, maar daar zijn de onderzoekers nu op teruggekomen. MS is een ziekte van het centraal zenuwstelsel waardoor het afweersysteem het eigen lichaam aanvalt.

Bron: AD

Lees ook:Duitse man lijkt genezen van hiv
Lees ook:Botverlies bij borstkankerbehandeling
Lees ook:Nieuws over lymfeklierkanker
Lees ook:Transplantatie stamcellen sterk verbeterd
Lees ook:Soja heeft positief effect op borstkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>