Fitheidshype zorgt voor rij bij de dokter

Leuk hoor, al die mensen die jarenlang lui op de bank hebben gelegen en ineens zo nodig moeten gaan sporten….. Het idee is goed, de uitvoering vaak wat minder. Want veel beginnende sporters gaan zo hard van stapel dat ze al snel met overbelaste knieën, enkels, spieren en pezen bij de dokter op het spreekuur belanden. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Sportgezondheidszorg (NVFS) is het aantal landgenoten dat bij de sportfysiotherapeut aanklopt, de laatste jaren met zo’n 25 procent gestegen. Volgens de voorzitter kunnen veel blessures eenzoudig worden voorkoemnd oor een goed trainingsopbouw. Rustig beginnen dus. Ook is afwisseling van sporten belangrijk om te voorkomen dat steeds dezelfde spieren worden belast.

Lees ook:Erg leuk die sportvoornemens….dus not!
Lees ook:Hoe vaak sport jij wekelijks?
Lees ook:Kinderen vaker geblesseerd
Lees ook:Hoera! We leven gezonder!
Lees ook:Moeheid belangrijkste smoes om niet te hoeven sporten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fitheidshype zorgt voor rij bij de dokter

  1. Jean Martin

    Inderdaad,

    Het rustig opbouwen is belangrijk.

    Mensen kunnen meestal wel veel meer dan ze denken te kunnen. Alleen overschatten ze wat op korte termijn mogelijk is en onderschatten ze wat op lange termijn kan.
    In het vuur van de start wordt wel eens overmoedig gereageerd.

    Maar overdaad aan het begin zal er niet toe bijdragen dat de gekozen sport ook volgehouden blijft.

    Terwijl bij een langzamere opbouw, aangepast aan de fysieke toestand van het lichaam op dat moment men gaandeweg toch wel belangrijke resultaten kan halen.

    Afwisseling is eveneens steeds een goede zaak. Zelf kies ik voor een combinatie van zwemmen en lange afstand wandelen. In de zomer komt daar fietsen bij.
    De resultaten zijn voor mij zeer bevredigend.
    http://www.verzorgpunt.nl
    Jean Martin

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>