Moeheid belangrijkste smoes om niet te hoeven sporten

Sporten? Nee, sorry. Ik ben te moe. Nee, ik heb geen tijd. Nee, helaas. Het regent! Herkenbaar of niet? Grote kans van wel, want het is namelijk de top-3 van smoezen om niet te hoeven sporten. Na de zomervakantie neemt de druk om te gaan sporten weer toe. Omdat er nog de nodige vakantiekilo’s aan zitten, of gewoon omdat het nieuwe sportseizoen weer van start gaat. Maar het gaat niet altijd van harte!

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Spiroflor Sport Warm uitgevoerd onder ruim 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, blijkt dat Nederlanders over het algemeen sporten om een betere conditie op te bouwen (62%) en omdat we ons er beter door voelen (52%).

Ook sport een aanzienlijk deel van de Nederlanders voor het sociale contact (19%). Vrouwen geven vaker aan dat afvallen een belangrijke motivatie is om te sporten dan mannen: 33% tegenover 24%.

Sporten gaat, zeker na een langere periode van rust, vaak gepaard met spierpijn. Spierpijn is niet ernstig maar wel lastig. Met name ’s ochtends, als je spieren nog niet warm zijn en lang in rust zijn geweest, hebben de meeste mensen er last van (49%).

Iets meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek (52%) vindt spierpijn een positief signaal omdat ze dit als teken zien dat ze goed hun best hebben gedaan. In werkelijkheid is spierpijn een signaal van je lichaam dat je je spieren, pezen en gewrichten te zwaar hebt belast. Tijd om rustig aan te doen dus en je spieren tijd te geven om te herstellen.

Tips om van je spierpijn af te komen:

1. Een warm(e) bad/ douche
2. (Rek) oefeningen doen
3. Blijven bewegen/ sporten maar minder intensief
4. Rust houden

Bron: Spiroflor Sport Warm

Lees ook:Last van ochtendstijfheid?
Lees ook:Eén uur intensief sporten in de week is genoeg
Lees ook:Kopje koffie voor het sporten bestrijdt spierpijn
Lees ook:Vijf redenen om te gaan sporten
Lees ook:Flexibel sporten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>