Kopje koffie voor het sporten bestrijdt spierpijn


Het lijkt erop dat koffie wonderen kan verrichten. Volgens een Amerikaanse professor kan slechts 1 kopje koffie voor het sporten je voor een belangrijk deel behoeden voor spierpijn.

De cafeïne in koffie zou de pijn beperken omdat het de pijnreceptoren in het lichaam blokkeert. Daardoor ervaren je hersenen geen pijn meer. Of je een fervente koffiedrinker bent of niet, zou niet uitmaken.

Motl bestudeerde 7 jaar lang de link tussen cafeïne en lichamelijke pijn. Zo ontdekte hij dat cafeïne de hersendelen beïnvloedt die instaan voor de verwerking van pijn.

De onderzoekers ontdekten zelfs iets wat ze niet hadden verwacht. Mensen die zelden koffie drinken ervoeren hetzelfde effect na het sporten als de veelgebruikers. En dat is opvallend, want van de mentale en opwekkende eigenschappen van koffie is bekend dat er na verloop van tijd gewenning optreedt. Je hebt dan meer cafeïne nodig om hetzelfde effect te bereiken. Bij het bestrijden van spierpijn geldt dat dus niet.

Of dit nu mensen over de streep helpt om te gaan sporten, is nog maar de vraag. Professor Motl denkt van wel. ‘Veel beginnelingen worden ontmoedigd door het idee van spierpijn na het sporten. Dit natuurlijke middeltje kan mensen overtuigen toch meer te bewegen’, zegt hij hierover in Het Laatste Nieuws.

Lees ook:Koffie vermindert kans op depressie
Lees ook:Cafeïne in zonnebrandcrème tegen huidkanker
Lees ook:Koffie is heus niet altijd slecht
Lees ook:Invloed koffie op bloeddruk is klein
Lees ook:Koffie verkleint de kans op huidkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>