Erg leuk die sportvoornemens….dus not!

wFysiotherapeuten maken zich grote zorgen over de opvallende toename van het aantal sportblessures in de eerste weken van het jaar. Veel mensen hebben het goede voornemen om meer te gaan sporten, maar lopen te hard van stapel en belanden al heel snel bij de fysio, meldt De Telegraaf.

Het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapeuten luidt de noodklok over deze nieuwjaarsblessures, vaak overbelasting van ongetrainde pezen. ..Er is niets mis met goede voornemens”, stelt sportfysiotherapeut Jeffrey Jansen. ,,Maar wij adviseren wel met klem het sporten op te bouwen om blessures te voorkomen.”

Uit ervaringen van de 22.000 fysiotherapeuten blijkt dat beginnende sporters die snel in de lappenmand belanden, naderhand de draad vrijwel nooit opnieuw oppakken. ,,Eén keer per week sporten is een uitstekend begin”, stelt de woordvoerder.

Lees ook:Fitheidshype zorgt voor rij bij de dokter
Lees ook:Britten willen in 2007 fitter, slanker en rijker zijn
Lees ook:Fit worden? Begin in de lente!
Lees ook:Alleen nieuwe voornemens hebben kans van slagen
Lees ook:Kinderen vaker geblesseerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>