Verband tussen geboortemaand en zelfdoding

Wie in de lente of het begin van de zomer is geboren, schijnt een grotere kans te hebben om door zelfdoding om het leven te komen dan wie in de herfst is geboren. Althans, zo luidt de conclusie van twee Britse wetenschappers naar aanleiding van een onderzoek naar bijna 30.000 gevallen van zelfdoding. Vrouwen die in april, mei of juni zijn geboren, lopen 29,6 procent meer risico dan vrouwen die in de herfst en het begin van de winter zijn geboren. Bij mannen is dat percentage 13,7. Mogelijke verklaring is het feit dat mensen die in de lente en vroege zomer worden geboren, vaker dan gemiddeld lijden aan alcoholisme, depressie en stemmingsstoornissen. Het zou natuurlijk interessant zijn om te weten hoe dát komt!

Bron: gezondheid.be

Lees ook:Zonlicht goed voor lange en sterke baby’s
Lees ook:Helft Nederlanders grieperig in de winter
Lees ook:Betere Sperma in de winter!
Lees ook:Vitaminepillen verhogen de weerstand niet
Lees ook:Psychiaters hebben moeite met hulp bij zelfdoding

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verband tussen geboortemaand en zelfdoding

  1. Susan

    Je wordt in de lente geboren en dan denk je: jeetje wat is het mooi en fijn en ook niet zo koud meteen. Maar binnen een paar maanden heb je je eerste trauma te pakken als gevolg van dagen pakken met wolken boven je hoofd, kou en nattigheid die tot in de wieg naar boven kruipt.
    Ik vind het allemaal niet zo raar, althans als je de onderzoeksresultaten op Nederland betrekt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>