Amerikaan herstelt na een coma van 19 jaar

De nu 42-jarige Amerikaan Terry Wallis bracht negentien jaar in coma door, maar ontwaakte plotseling drie jaar geleden en lijkt sindsdien steeds meer te herstellen van de hersenschade die hij bij een auto-ongeluk opliep. Wetenschappers van de universiteit van Luik zeggen nu aanwijzingen te hebben verzameld over hoe het herstel van Wallis heeft kunnen plaatsvinden.

Volgens de onderzoekers zijn er in de hersenen van de man nieuwe neurologische verbindingen onstaan en nieuwe hersencellen bijgegroeid. Dat proces begon waarschijnlijk toen Wallis nog in coma lag, en zette na zijn ontwaken door.

De bevindingen, die zijn gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Journal of Clinical Investigation, kunnen artsen helpen de mate van hersenletsel en de kans op herstel bij comapatiënten vast te stellen.

Bron: AD

Lees ook:Nationale hersenweek gaat van start
Lees ook:In coma door een mug
Lees ook:Pool ontwaakt na 19 jaar uit coma
Lees ook:Datingsite voor SOA-Patiënten
Lees ook:Sport is beste verjongingsmiddel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>