Teddybeer schiet Alzheimerpatiënt te hulp


Poppen en teddyberen zorgen ervoor dat Alzheimerpatiënten meer interactie vertonen en beter communiceren met anderen. Bovendien lijken de poppen agitatie en stress te verzachten. Dit stellen onderzoekers van het Britse Newcastle General Hospital.

Aanleiding voor het onderzoek was de band die een Alzheimerpatiënt ontwikkeld had met de teddybeer van haar zoon, aldus de website van de BBC. Het blijtk dat poppen en teddyberen de patiënten gespreksstof bieden.

In een kleinschalig studie werden 14 bewoners van een verpleeghuis in Newcastle voorzien van een pop of een teddybeer en gedurende 12 weken geobserveerd. De patiënten bleken beter te interacteren met het personeel en andere bewoners.

"Er is eerder onderzoek gedaan naar het gebruik van speelgoed om dementerenden te helpen, omdat het een belangrijke, medicijnvrije benadering is van gedragsstoringen bij dementerende bewoners", aldus Dr. Ian James. "Wat we bij deze studie hebben gedaan, is te kijken naar het gebruik van speelgoed over een langere periode en te onderzoeken of patiënten kozen voor een pop of een teddybeer."

Bron: zibb.nl

Lees ook:Tienduizenden dementerenden ondervoed
Lees ook:Laat je zieke pop beter maken!
Lees ook:Flinke stijging gevaarlijk speelgoed
Lees ook:Omstreden korting op ivf bij eiceldonatie
Lees ook:Bewoners gezonder in Vogelaarwijken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>