Bewoners gezonder in Vogelaarwijken

amcBewoners van zogenoemde Vogelaarwijken zijn gezonder dan mensen in andere achterstandsbuurten. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van hoogleraar sociale geneeskunde Karien Stronks aan het Academische Medisch Centrum in Amsterdam, schrijft Trouw.

Bewoners van de wijken roken minder, doen in hun vrije tijd meer aan beweging en voelen zich ook beter. Stronks bracht de gezondheidssituatie in kaart in de 40 wijken die vanaf 2008 extra geld kregen van toenmalig minister Vogelaar. Met dat geld moesten de ergste achterstanden worden aangepakt.

Sinds het uitbreken van de crisis is de gezondheid van bewoners van achterstandswijken in heel Nederland verslechterd. Dit bleek echter minder het geval in Vogelaarwijken. ,,De wijkaanpak lijkt de effecten van de crisis te hebben verzacht”, aldus Stronks.

Lees ook:‘Door de crisis stressen we meer en leven we korter’
Lees ook:Buurtinrichting beïnvloedt overgewicht
Lees ook:Dankzij crisis snoepen we minder
Lees ook:‘We moeten ons kapot schamen’
Lees ook:Kinderen in groene wijken minder dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>