Erectieprobleem vooral aangepakt met medicijn


Huisartsen geven mannen met erectieproblemen vooral medicijnen als remedie. In zestig procent van de gevallen moet medicatie de problematiek verhelpen. Dat meldt gezondheidsorganisatie Nivel op basis van een onderzoek dat is uitgevoerd met het kenniscentrum Rutgers Nisso Groep. In niet meer dan twee procent van de gevallen wordt een therapeutisch gesprek geadviseerd.

Hoewel erectieproblemen in een kwart van de gevallen samenhangen met psychische of relationele problemen, stelt Novel vast dat de patiënt negen van de tien keer niet samen met de seksuele partner op het spreekuur komt. Mogelijk moet daarin ook de verklaring worden gezocht voor het veel voorschrijven van medicatie. "Huisartsen pakken erectieproblemen vooral lichamelijk aan, maar het kan ook zijn dat de patiënten zelf liever medicijnen krijgen dan psychoseksuologische therapie."

Het aantal bezoekjes aan de arts is door de komst van medicijnen voor erectieproblemen alleen maar toegenomen. Van de mannen tussen de 40 en 79 jaar die kampen met erectieproblemen, gaat tien procent naar de huisarts. Voor de introductie ven erectiestimulerende medicijnen kwam vijf procent van hen op het spreekuur.

Bron: hln.be

Lees ook:Rokende mannen 40% meer kans op impotentie
Lees ook:Huisartsen straks te vergelijken
Lees ook:Artsen schrijven liefst langdurige erectie voor
Lees ook:‘Medicijnen verkorten duur verkoudheidsklachten niet’
Lees ook:Huisartsen krijgen tik op de vingers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>