3 miljoen Nederlanders krijgen griepprik

Rond de drie miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder krijgen deze en volgende maand weer de jaarlijkse griepprik. Griep kost de economie jaarlijks door ziekteverzuim enkele honderden miljoenen euro’s. Ongeveer 4 procent van de Nederlandse werknemers krijgt een griepprik. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Eén op de vijf van die werknemers krijgt de prik op voorstel van de baas. Het percentage werknemers dat de prik haalt, is het hoogst in de gezondheids- en welzijnszorg (6 procent), in de landbouw en visserij bedraagt het nog geen 2 procent.

De griepprik wordt jaarlijks vooral via de huisarts aangeboden aan mensen uit de zogenoemde risicogroepen. Het gaat om mensen met hart-, vaat-, long- en nierziekten, diabetespatiënten en andere mensen met een verlaagde weerstand door ziekte of medische behandeling.

Sinds 1996 behoren ook alle 65-plussers hierbij. De vaccinatiegraad in de risicogroep bedraagt al een aantal jaren ongeveer 70 procent.

Door problemen bij de productie van het vaccin is de griepprik dit jaar enkele weken later gestart dan gebruikelijk. Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) gaat er echter van uit dat hierdoor geen problemen zullen ontstaan.

Bron: AD.nl

Lees ook:Ga jij een griepprik halen?
Lees ook:Twee op de drie verpleegkundigen weigert griepprik
Lees ook:Geen griepprik voor zwangere vrouw
Lees ook:Wel of geen griepprik?
Lees ook:Animo voor griepprik daalt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>