Griepvirus niet meer te stoppen


Het EISS, het Europees Instituut dat onderzoek doet naar het griepvirus, waarschuwt voor een komende griepgolf. Maar het is te laat om nu nog naar de huisarts te rennen voor een griepprik. Het vaccin is moeilijk te krijgen en het duurt even voordat het beschermt.


Het gaat hier om de ‘normale’ jaarlijkse griep, niet om de vogelgriepvariant. Volgens hoogleraar epidemiologie, Roel Coutinho, van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, is het ook niet zo’n goed vaccin. Die is namelijk gebaseerd op het virus van vorig jaar. Het virus dat er nu aankomt, kan net anders zijn.

Het EISS zegt dat het lage aantal griepgevallen inmiddels gestegen is naar een gemiddeld aantal in Griekenland, Nederland, Spanje, Zwitserland en Noord-Ierland. Ze denken dat het aantal gevallen snel zal vervier- of vervijfvoudigen.

Bron: gezondheidsnet.nl 


Lees ook:Griepgolf rukt op naar Nederland
Lees ook:Griepepidemie is nu echt voorbij
Lees ook:Farmaceut claimt succes met vaccin tegen vogelgriep
Lees ook:Nieuwe vaccinatieronde tegen baarmoederhalskanker gaat van start
Lees ook:Griepepidemie houdt aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>