‘Griep trekt op naar het noorden’

Inwoners van het noorden van Nederland moeten zich opmaken voor de griep. Dat zegt de Belgische viroloog Marc van Ranst vrijdag in De Telegraaf. De wetenschapper bestudeert dagelijks de griepcijfers en de plaatsen waar mensen ziek worden. Volgens hem zijn het nu vooral Brabanders en Limburgers die door het virus worden geveld, maar trekt het langzaam naar het noorden.

Volgens de viroloog is zeven tot tien procent van de Belgen 'flink' ziek geweest. "De griep komt uit Zuid-Europa en trekt langzaam door naar het noorden. In Vlaanderen is het ergste voorbij, maar het zwaartepunt ligt nu duidelijk in het zuiden van Nederland", stelt de Leuvense professor.

De vermeende griepgolf in Nederland heeft vooralsnog niet geleid tot veel meer ziekteverzuim. Dat meldde de gezondheidsdienst Arboned woensdag. Sinds december is het aantal ziekmeldingen stabiel.

Gezondheidsinstituut Nivel meldde vorige week dat er een griepepidemie op komst was. Er zouden zo'n zestig zieken per honderdduizend inwoners griep hebben. De directeur van het Nationaal Influenza Centrum Ab Osterhaus bestreed de lezing van Nivel. Volgens hem is er pas bij honderd tot 150 zieken op honderdduizend mensen sprake van een epidemie.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt
Lees ook:Griepepidemie breidt zich uit
Lees ook:Epidemie Mexicaanse griep is voorbij!
Lees ook:Milde griepepidemie in Nederland
Lees ook:Griepepidemie komt eraan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>