Tweede bewoner tehuis overleden na buikgriep


Een tweede bewoner van verzorgingstehuis De Zonnehof in het Groningse Haren is overleden aan het buikgriepvirus dat daar heerste.

De man, van wie al eerder bekend werd dat hij na de besmetting in levensgevaar verkeerde, stierf maandagnacht in het ziekenhuis. Hij was voor de uitbraak van het virus al ernstig verzwakt, laat de GGD Groningen dinsdag weten.

Zondagavond werd bekend dat een buikgriepvirus in het zorgcentrum heerste en dat een bewoner aan het virus was bezweken. In totaal werden 38 bewoners getroffen, van wie er dinsdag nog negen ziek zijn. De situatie lijkt onder controle te zijn, meldt de GGD.

Onder het personeel is het aantal zieken gestegen van zeven naar vijftien. De directie van het verzorgingstehuis heeft maatregelen genomen op het gebied van hygiëne. Medewerkers dragen handschoenen en mondkapjes. Ook worden geen bezoekers toegelaten.

Het staat volgens de GGD inmiddels vast dat het om het zeer besmettelijke Noro-virus gaat. Oudere mensen zijn kwetsbaar. Er is geen medicijn tegen het virus. Het kan wel bestreden worden met strenge hygiënemaatregelen.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:Besmettelijke buikgriep in ziekenhuis Emmen
Lees ook:Nederlanders laat zich gek maken door varkensgriep
Lees ook:Mondkapjes tegen Mexicaanse griep niet aan te slepen
Lees ook:China ontslaat artsen in virus-zaak
Lees ook:Resistente bacterie bij patiënt in Gronings ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>