Spataderpoli hield informatie voor zich

De Rotterdamse spataderpoli De Blaak heeft geen enkele medewerking verleend aan artsen van het Amphia Ziekenhuis toen zij vorig jaar zomer probeerden het leven te redden van een 39-jarige vrouw uit Hellevoetsluis.

Dat bevestigen woordvoerders van het Amphia Ziekenhuis in Breda en justitie.

De vrouw was ernstig ziek geworden nadat vaatchirurg Eric D. na een laserbehandeling aan haar spataders had verzuimd een 120 centimeter lange voerdraad uit haar ader te halen.

De broer van een ander slachtoffer, een 47-jarige Rotterdammer, zegt dat D. bleef volhouden dat de draad niet uit De Blaak afkomstig kon zijn. Daarom wilde hij ook niet onthullen van welk materiaal zijn voerdraden waren gemaakt.

Het Amphia beaamt die lezing. ,,Onze artsen hebben daardoor meer moeite moeten doen om te achterhalen wat voor materiaal in het lichaam van de vrouw zat,’’ verklaart een woordvoerster. ,,Dat betekent dat het meer tijd heeft gekost en tijd is essentieel als iemand in levensgevaar verkeert.’’ Justitie spreekt van ‘minimale medewerking’.

Dr. Robert Boonen, mede-eigenaar van De Blaak, ontkent dat zijn kliniek het ziekenhuis heeft gehinderd. „Ik denk dat de arts niet heeft kunnen bevroeden dat die draad erin zat. Zoiets was nog nooit in de literatuur beschreven. Hij hield dat voor onmogelijk. Bovendien was de vrouw al eens elders geopereerd.’’

Chirurg D. wordt verdacht van zware mishandeling.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg werkt intussen aan een plan alle spataderpatiënten die de afgelopen twee jaar in De Blaak lasertherapie ondergingen, terug te roepen voor controle.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Draad blijft levenslang in lichaam
Lees ook:Aan dood ontsnapt na laserbehandeling
Lees ook:‘Slaapkuur’ wordt vrouw (17) fataal
Lees ook:OM onderzoekt privékliniek na dood patiënte
Lees ook:Twee Nederlandse dames overleden na behandeling in buitenlandse kliniek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>