Draad blijft levenslang in lichaam

Er komt maar geen eind aan de affaire rond de Rotterdamse spataderkliniek. Dat geldt zeker voor één van de twee slachtoffers, bij wie na de ingreep een 120 centimeter lange draad in het lichaam achterbleef.

De 47-jarige Rotterdammer André, die twee weken geleden na een spataderbehandeling in levensgevaar verkeerde door een 120 centimeter lange vergeten voerdraad, zal namelijk de rest van zijn leven drie stukken draad in zijn lichaam houden.

Een van die stukken is dertig centimeter lang en heeft zich in zijn rug genesteld.

De Rotterdammer onderging de laserbehandeling in januari 2006 in de Rotterdamse polikliniek De Blaak. De Vlaamse arts Eric D. voerde de ingreep uit. Justitie verdenkt D. van zware mishandeling door schuld omdat eerder al een 39-jarige vrouw uit Hellevoetsluis ernstig ziek was geworden door zo’n vergeten voerdraad.

Het is nog onbekend of het slachtoffer last houdt van de restanten. Twee andere stukjes zitten in de longen. Artsen in het Amphia Ziekenhuis in Breda, waar hij onder behandeling is, kunnen geen voorspelling doen omdat ze zo’n geval nog nooit hebben meegemaakt.

De Rotterdammer mag waarschijnlijk begin volgende week het Amphia Ziekenhuis verlaten. Hij wil dan aangifte doen tegen arts Eric D., kliniek De Blaak en mede-eigenaar Robert Boonen van de kliniek. Boonen ontkent met klem dat zijn kliniek onderzoek heeft tegengewerkt of fouten heeft verdoezeld. Hij wil het slachtoffer een excuusbrief schrijven.

Bron: AD.nl 

 

Lees ook:Spataderpoli hield informatie voor zich
Lees ook:Aan dood ontsnapt na laserbehandeling
Lees ook:Vaatchirurg Eric D. ook in België berucht
Lees ook:Geschorste ‘dokter Wodka’ in Nederland aan het werk
Lees ook:Lijk drie weken zoek in Rotterdams ziekenhuis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Draad blijft levenslang in lichaam

  1. anna

    Ik heb al een tijdje een verwijsbrief naar de bewuste kliniek liggen…steeds uitgesteld…waar ik nu wel blij mee ben. Maar hoe zit het eigenlijk met deze laserbehandelingen? Zijn deze, afgezien van deze arts/kliniek wel veilig?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>