Eerste drankje vaak al vóór het twaalfde jaar

Ruim 30 procent van de jongeren nuttigt zijn eerste alcoholische drankje voor zijn twaalfde jaar. Dat blijkt uit een maandag uitgebracht onderzoek van het jongerenpanel van actualiteitenprogramma EénVandaag.

Uit het onderzoek onder ruim 2500 jongeren tussen de 12 en 24 jaar komt verder naar voren dat 87 procent voor zijn zestiende verjaardag heeft gedronken. Ongeveer 40 procent van de ondervraagden zegt onder invloed van drank dingen te doen waar hij of zij later spijt van krijgt. Naarmate de mensen meer drinken, wordt dit percentage hoger.

Twee derde van de ondervraagden stelt tijdens het stappen meer dan vier glazen alcoholhoudende drank te nemen. Een vijfde zegt meer dan tien consumpties te nemen. Bier is het populairste drankje, gevolgd door mixdrankjes en wijn.

Jongens en meisjes drinken volgens het onderzoek evenveel. Jongens blijken wel vaker met drank op achter het stuur te gaan zitten. Een op de vijf heeft wel eens onder invloed gereden, veruit de meesten met meer dan twee glazen drank op.

Bron: telegraaf.nl 

Lees ook:Nederlander drinkt 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Drank goed voor je botten
Lees ook:Ieren grootste ‘binge-drinkers’ van EU
Lees ook:Flink zuipen is ‘cool’
Lees ook:Jongere drinkt meer door alcoholreclame

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Eerste drankje vaak al vóór het twaalfde jaar

  1. shitter de shit

    laat kinderen doen en doe hier geen shit over sonja a.u.b.

      /   Reply  / 
  2. Sonja

    Jij hebt zeker geen kinderen? Anders zou je wel anders praten.

      /   Reply  / 
  3. jeroen

    Wel of geen kinderen hebben is nog niet eens van belang in mijn optiek. Dit heeft volgens mij alles te maken met helder verstand. Jonge kinderen al stevig aan de alcohol betekend beschadiging van het brein. Een brein dat de rest van het leven nog mee moet. Ooi zullen de dranklustige 12-jarigen van nu een regering moeten vormen, besdrijven moeten leiden, vliegtuigen besturen en meer verantwoordelijke taken moeten uitvoeren. Ik moet er niet aan denken dat er alcoholbeschadigde breinen verantwoording voor andere levens moeten dragen, dat kan haast alleen leiden tot een drama!
    De wereld zakt langzaam verder en verder af naar een zeer bedenkelijk niveau.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>