Verpleegster tweede in top tien stoere beroepen


Het beroep van verpleegkundige lijkt, ondanks alle verhalen over wachtlijsten en bezuinigingen in de gezondheidszorg, onder kinderen populairder dan ooit.

In de top tien van stoere beroepen staat het vak zelfs op de tweede plaats, met overigens evenveel stemmen als de marechaussee die koploper is. De verpleegkundige laat daarbij van oudsher spannende beroepen als F-16-vlieger, autocoureur en reddingswerker achter zich.

Aanleiding voor het opstellen van deze top tien vormt het vorige maand verschenen boek 'Stoere Beroepen' van de freelancejournalisten Natalie Righton en Ton Koene. Daarin geven ze schoolverlaters – en anderen die zich bezinnen op hun toekomst – tal van adviezen.

Tegelijk met het boek werd ook de site stoereberoepen.nl  opgezet. "Kinderen kunnen erop aangeven wat hun favoriete beroep is. Bovendien is de site in het leven geroepen voor kinderen van wie de ouders geen geld hebben voor ons boek, maar die toch graag informatie willen over stoere beroepen", licht Koene toe.

Ook de auteurs van het boek vinden het opvallend dat de verpleegkundige in de top tien op de tweede plaats staat. "Maar kennelijk wordt het vak weer populair."

"Laten we hopen dat deze top tien een voorbode is van een toekomstige trend. Want we kunnen ze heel goed gebruiken", reageert Aaldert Mellema van vakbond Nu'91 blij verrast.

Bron: telegraaf.nl 

 

 

Lees ook:Gezonder leven dankzij Ellemieke
Lees ook:Te leuk: boekje met gezonde traktaties
Lees ook:Boek helpt jonge kinderen met een ouder met psychische problemen
Lees ook:Nieuw boek: Als kanker je gezin treft
Lees ook:Huisartsen stemmen voornamelijk SP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>