Crèches laten baby’s in de kou slapen

Ik heb het al eens eerder gehoord, ook in Nederland, dat kinderdagverblijven baby´s buiten te slapen leggen. Maar moet dat ook hartje winter?

In Antwerpen gebeurt het steeds vaker dat crèches hun baby’s en peuters in deze koude wintermaanden buiten laten slapen. In Scandinavische landen gebeurt het al veel langer. En terecht, zegt Cindy Le Bourlier van kinderopvang De Knuffel in Het Laatste Nieuws.

Want volgens haar heeft buiten slapen ook bij +2 C° enkel voordelen. Zo zouden baby’s buiten beter slapen, minder vatbaar zijn voor ziekten en meer vitamine D opnemen. Volgens de Belgische krant bevestigen dokters deze ongewone praktijk en hebben ze er geen bezwaar tegen.

Ik ben reuze benieuwd hoe Nederlandse deskundigen hier over denken. Laat het me weten!


Lees ook:‘Baby’s moeten extra vitamine K krijgen’
Lees ook:Je baby is gebaat bij ‘n shotje vitamine K
Lees ook:5 Vitamines voor een goede weerstand
Lees ook:Langer borstvoeding geven voorkomt psychische problemen bij baby
Lees ook:‘Gebruik van zonnebrandcrèmes veroorzaakt kanker’

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Crèches laten baby’s in de kou slapen

  1. Brevetodes

    “Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”
    En daarna zwemles in het openluchtbad !!!

      /   Reply  / 
  2. annabelle

    ik vind dit echt niet kunnen!
    als je baby’s buiten laat slapen , dan kunnen ze zo een long ontsteking krijgen in de winter.
    als je het in de zomer doet is het niet zo erg want dan is er goede temperatuur maar in de winter?!

    dit kan echt niet!!!

      /   Reply  / 
  3. philippe

    moet kunnen : weerstand opbouwen!

      /   Reply  / 
  4. anais

    Ik vindt dit echt niet kunnen…Hoe kan men een baby buiten laten slapen,alsof het gezond is????Zij kunnen longstekigen oplopen.Ik ben zelf mama van een peutertje van 18maand ik zorg juist dat hi altijd goed warm geeft hoor…

      /   Reply  / 
  5. Lidia

    Wat een onzin, die reacties hierboven. Natuurlijk kunnen kindjes met een lekkere deken heus wel buiten slapen. Ze leggen ze heus niet helemaal bloot in de wind hoor…. En Belgische arten zijn helemaal panisch wat betreft babietjes, dus als zij het goedvinden, zal het wel kunnen.
    Mijn 3 kids slapen ook met het raam open, ook vanavond. En Nee, ze zijn niet altijd verkouden, en ja, de jongste is pas een paar maandjes. Wat een lekkere pyjama en deken al niet kunnen doen, en een frisse neus tijdens de nachtrust is toch lekker?

      /   Reply  / 
  6. Rachel Groeninckx

    Ik heb ooit eens gelezen dat in bepaalde streken van Nederland deze gewoonte bestaan heeft en misschien nog steeds in gebruik is. De baby ligt dan in een soort houten huisje. als dit ding voldoende beschutting bied tegen vrieskou en het kind is ook voldoende warm aangekleed dan is dit volgens mij even heilzaam als een wandeling met de wandelwagen. Het enige nadeel hierbij zie ik in het feit dat de baby stil ligt en op die manier onderkoeld kan geraken. Daar moet echt wel rekening mee gehouden worden. altijd binnen is zeker ongezond . vooral wanneer woningen te weinig geventileerd worden

      /   Reply  / 
  7. karin

    ik weet niet of het wel of niet goed is voor je kind, maar ik zou mijn kindje niet naar zo’n creche brengen.

      /   Reply  / 
  8. Leen Verheyen

    Mijn moeder werkte na de oorlogsjaren in het sanatorium in Westmalle waar vooral tbc-zieken verbleven en verzwakte kinderen (oorlog, weinig of eenzijdige voeding )en zij sliepen altijd buiten op een overdekt terras.Begin jaren 70 deed ik als kinderverzorgster stage in hetzelfde sanatorium en ook toen werden de muurhoge vensters opengeschoven,ook in de winter.Nu nog altijd komt een van de “kindjes” m’n moeder nog altijd opzoeken,blij dat hij daar genezen is.

      /   Reply  / 
  9. brummel karin

    ik vind het erlijk gezegt onmogelijk,heb zelfs vier kinderen en zoits nee heb daar echt geen woorden voor, de police moet zeker en vast daar iets tegen doen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>