Hof: paddoverbod blijft van kracht

De smartshops zijn uitgestreden. Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag bepaald dat het paddoverbod dat minister Klink in december invoerde, niet onrechtmatig was.

De smartshops, verenigd in de VLOS, vinden dat de minister het verbod op paddestoelen met hallucinerende werking te snel heeft ingevoerd en spanden daarom een kort geding aan tegen de Staat.

Klink stelde het verbod in na enkele ernstige incidenten die zich voordeden met mensen die hallucinerende paddestoelen hadden gebruikt.

De rechter bepaalde in november dat het paddoverbod gehandhaafd mag blijven. En het gerechtshof is het nu dus met die beslissing eens.

Dagblad Metro meldde overigens vanochtend dat sinds het paddoverbod 10 van de 50 Nederlandse smartshops (ik wist niet dat er maar zo weinig waren!) failliet zijn gegaan. Dat had minister Klink van tevoren niet voorspeld. Het verbod zou slechts leiden tot dalende omzetten, meende hij.

De voormalige paddoverkopers hebben laten weten de strijd nu op te geven.

Lees ook:Man mishandelt vriendin na paddo-gebruik
Lees ook:Verbod op verse paddo’s
Lees ook:Hof gaat versneld oordelen over vrijspraak Bredaas rookcafé
Lees ook:Verkoop paddo’s wordt verboden
Lees ook:Flinke stijging paddo-incidenten in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>