14 nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in ziekenhuis

De Mexicaanse griep houdt zich in ons land nog steeds rustig. De afgelopen week werden 14 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen met het Nieuwe Influenza A-virus.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het totaal aantal ziekenhuisopnamen sinds april komt hiermee op 114. van hen was 61% al ziek toen zij de Mexicaanse griep kregen.

Slechts 1 van de nieuwe patiënten hoefde op de intensive care te worden opgenomen. Het aantal sterfgevallen aan de Mexicaanse griep is met 4 gelijk gebleven.

Het griepvirus dat in Nederland waant is nog altijd niet resistent geworden tegen de bestaande virusremmers zoals Tamiflu, meldt het RIVM.

Het aantal patiënten dat zich met griepachtige klachten bij de huisarts meldt, is de afgelopen week licht gestegen. Deze week waren het er 49 op de 100.000 mensen, vorige week 45 en een week eerder 55.

Van de mensen bij wie een monster werd afgenomen, bleek 12% daadwerkelijk Mexicaanse griep te hebben.

Lees ook:Eén man overleden aan Mexicaans griepvirus
Lees ook:Twee nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie trekt zich verder terug
Lees ook:Apothekers: wees terughoudend met Tamiflu
Lees ook:Mexicaanse griep lijkt zich langzaam terug te trekken

1 Reacties // Reageer

One thought on “14 nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in ziekenhuis

  1. RR

    iedereen moet oplettend zijn en naar zijn eigen lichaam luisteren. De huisartsen en huisartsenposten sturen je naar huis met paracetamol en inbuprofen. Let aub erg op binnen een halve dag heb je een gecompliceerde longontsteking en kan je niet meer ademhalen.
    Twijfel niet bij benauwdheid en niet goed meer kunnen ademen. Dit heeft binnen ons gezin in ieder geval 1x leven gered deze week.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>