Ggz komt met eigen verkiezingssite

Zes organisaties uit de geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben gezamenlijk een website gelanceerd met informatie over hoe de politieke partijen denken over een aantal belangrijke thema’s binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz).

De organisaties – GGz Nederland, Landelijk Platform GGz, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, het Nederlands Instituut van Psychologen, Kenniscentrum Phrenos en het Trimbos-instituut – willen met www.kiesvoorggz.nl de kiezer helpen bij het maken van een partijkeuze voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september.

Je kunt per politieke partij kijken wat de plannen voor de geestelijke gezondheidszorg zijn of kiezen voor één van de 7 thema’s: toekomstvisie op de ggz, eigen verantwoordelijkheid van de burger, het belang van preventie, eigen bijdrage in de ggz, toegankelijkheid van de zorg, maatschappelijke participatie en stigmatisering.

Zo valt er bijvoorbeeld te lezen dat de VVD de eigen bijdrage voor de ggz wil schrappen en vervangen door een systeem van eigen betalingen, ongeacht of je een psychische of lichamelijke aandoening hebt.

D66 wil alleen voor lichte behandelingen in de ggz een eigen bijdrage vragen en het CDA kiest voor een verlaging van de eigen bijdrage. Mensen met een lager inkomen hoeven wat het CDA betreft helemaal geen eigen bijdrage meer te betalen.

Van de grote partijen die zijn gevraagd om hun standpunten te leveren, hebben alleen de PvdA en de PVV dat nog niet gedaan. Hopelijk volgen zij snel!

Bron: kiesvoorggz.nl

Lees ook:GGZ boycot invoering eigen bijdrage
Lees ook:Tóch eigen bijdrage voor de psychiater
Lees ook:Met lichamelijke kwaal meer kans op psychische aandoening
Lees ook:Gezondheidszorg speelt belangrijke rol in verkiezingen
Lees ook:Laagopgeleide schrikt terug van eigen bijdrage GGZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>