Negen klachten over VUmc bij IGZ

Sinds het VU medisch centrum in Amsterdam twee weken geleden onder toezicht werd gesteld zijn er bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) 9 klachten ingediend tegen het ziekenhuis. De klachten zijn afkomstig van patiënten die zeggen dat er in het VUmc onnodige risico’s worden genomen. Dat meldt het NRC Handelsblad.

De inspectie zal in ieder geval één klacht meenemen in het onderzoek naar het ziekenhuis. De klacht betreft een vrouw die in maart van dit jaar overleed op de intensive care. Haar man vertelt in de krant dat hoe ze op de intensive care per ongeluk een dubbele dosis van het weerstandsonderdrukkende medicijn cyclosporine kreeg na een niertransplantatie. Hij twijfelt of de artsen wel tot een transplantatie over hadden moeten gaan.

Over de andere klachten kan de IGZ nog geen oordeel geven, omdat ze pas net binnen zijn.

Het VUmc werd twee weken geleden onder toezicht gesteld naar aanleiding van een conflict tussen medisch specialisten in het VUmc. Het Amsterdamse ziekenhuis had de inspectie hierover onjuist geïnformeerd.

Omdat de igz onvoldoende vertrouwen in het bestuurlijk optreden van de bestuurder had en vanwege het mogelijke risico voor de  patiëntveiligheid, stelde de inspectie het VUmc onder verscherpt toezicht.

Bron: NRC

Lees ook:Specialisten VUmc luiden noodklok over intensive care
Lees ook:VU medisch centrum onder verscherpt toezicht
Lees ook:VUmc stelt longarts op non-actief
Lees ook:Inspectie verbreedt onderzoek naar Maasziekenhuis
Lees ook:Ziekenhuis Spijkenisse nu onder volledig toezicht inspectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>