Inspectie verbreedt onderzoek naar Maasziekenhuis

De Inspectie voor de Gezondheidszorg betrekt klachten over twee verdachte overlijdensgevallen bij het onderzoek naar het Maasziekenhuis in Boxmeer. De zaak leidt mogelijk tot een klacht bij de medische tuchtrechter over het functioneren bij het ziekenhuis. De nieuwe klachten zijn anoniem bij de inspectie binnengekomen.

In één geval gaat het om een doodgeboren kind. Het tweede betreft een man bij wie een kijkoperatie wegens een vernauwde slokdarm werd verricht. In beide gevallen zouden chirurgen fatale fouten hebben gemaakt. Ruim een maand geleden werd bekend dat 42 van de 216 patiënten die vorig jaar in het ziekenhuizen werden geopereerd complicaties kregen. Daardoor moesten 64 nieuwe operaties worden uitgevoerd. Sommige mensen moesten zelfs meer dan twee keer onder het mes.

De inspectie onderzoekt of dit zaken zijn voor het medisch tuchtcollege. Een externe deskundige bestempelde het gedrag van de chirurgen als verwijtbaar foutief.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Toch tuchtklacht artsen Boxmeer
Lees ook:Patiënt in veilige handen bij chirurg in opleiding
Lees ook:Inspectie vraagt chirurg operaties te heroverwegen
Lees ook:Chirurgen Maasziekenhuis mogen weer aan het werk
Lees ook:Inspectie treft wantoestanden aan in Haagse privé-kliniek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>