‘Alcohol voorkomt longontstekingen’

Als blogger over gezondheid verslind je het wereldwijde gezondheidsnieuws. Er worden veel onderzoeken gedaan die alles met het wel en wee van de mensheid te maken hebben. Ik zet mijn vraagtekens bij de berichtgeving uit HLN, maar wil je deze interessante gegevens niet onthouden. Mijn advies: gebruik je gezonde verstand bij alles wat je leest en wat je doet!

1. Alcohol maakt slank

Volgens nieuw onderzoek van wetenschappers uit Boston kan wijn helpen om je gewicht op peil te houden. In een studie van dertien jaar stelden ze vast dat vrouwen die één of twee glassen rode wijn per dag dronken 30 procent minder kans hadden op overgewicht dan niet-drinkers. De reden: alcohol drinken moedigt je lichaam aan om calorieën te verbranden.

2. Alcohol maakt slimmer

Wetenschappers van de University of Illinois ontdekten dat mensen die twee glazen bier dronken 40 procent beter waren in het oplossen van voorgelegde problemen. Bovendien konden ze ook 3,5 seconden sneller antwoorden dan nuchtere deelnemers.

3. Alcohol voorkomt longontstekingen

Volgens een studie van de Japanse Sapporo Medical University komt dat door een belangrijk ingrediënt van bier: hop. Dat bevat humulon, een stof die het lichaam beschermt tegen het virus dat longontstekingen veroorzaakt.

Lees ook:Rode wijn vermindert risico op dikkedarmkanker
Lees ook:‘Glaasje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’
Lees ook:Alle soorten alcohol vergroten kans op borstkanker
Lees ook:Whisky net zo goed voor je hart als wijn
Lees ook:Bier is goed voor gewrichten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>