Blijf scherp, drink thee!

Als je ouder wordt, kan het zijn dat je vergeetachtiger wordt. Dat is niet leuk. Het geeft je een onbestemd gevoel. Heb ik wel goed geluisterd? Heb ik iets gemist? Waarom herinner ik me dat niet?

Nu is het zo dat wanneer je drie kopjes thee per dag drinkt, dat dan je mentale achteruitgang op later leeftijd wordt verminderd. Vooral vrouwen hebben hier profijt van. Dat meldt een Singaporees onderzoek onder 1500 mannen en vrouwen. Dit resultaat wakkert het idee aan dat thee stoffen als theanine bevat die beschermen tegen Alzheimer.

Jessica Smith van de Alzeheimer’s Society legt uit: “Er is toenemend bewijs voor het drinken van thee en vermindering van mentale achteruitgang. Desalniettemin zal er nog veel vervolgonderzoek moeten worden gedaan om met zekerheid te stellen dat thee het risico op het ontwikkelen van dementie kan verminderen. De beste manier om dat risico te verminderen is gebalanceerd eten, regelmatig sporten en niet roken.”

In de US of A zijn er al eerder onderzoeken gedaan naar het effect van cafeïnehoudende dranken op het geheugen en de mentale gesteldheid. Ook hieruit bleek dat het drinken van thee in tegenstelling tot koffie de mentale achteruitgang kan reduceren.

 

bron: gezondheidsplein/ Daily Mail

Lees ook:Thee maakt vrouwelijke bloedvaten schoon
Lees ook:Thee alleen extra gezond zonder melk
Lees ook:Langer leven met groene thee
Lees ook:Groene thee verkleint kans op longkanker
Lees ook:Thee en koffie voorkomen diabetes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>