Leef actief, voel je goed

Wist je dat lichte lichaamsbeweging al goed is om een hoge bloeddruk, diabetes of verhoogd cholesterolgehalte tegen te gaan? Dat meldt Oregon State University op basis van onderzoek onder 6.000 volwassen Amerikanen.

Met veel korte ‘beweegmomenten’ haalde 43 procent van de proefpersonen hun aanbevolen half uur lichaamsbeweging per dag. Van de regelmatige sporters haalde slechts 10 procent dat minimum.

De onderzoekers geven veel tips. Een telefoongesprek kun je ook lopend voeren in plaats van zittend, neem de fiets voor boodschappen en in plaats van een elektrische maaier kun je ook een mechanische duwmaaier gebruiken.

Tijdens tv-reclames kun je wat push-ups doen en trappen lopen is ook heel gezond. Pak de trap i.p.v. de lift op werk en parkeer je auto niet voor de deur, maar wat verder dan normaal. Er is zoveel te verzinnen om te bewegen!

Dat half uur bewegen per dag haal je dan gemakkelijk.

bron: consumed

Lees ook:‘Bewegen voorkomt verkoudheid’
Lees ook:Overgewicht door haardracht?
Lees ook:‘Genen zijn slecht excuus voor overgewicht’
Lees ook:Dikke kinderen vallen af voor de tv
Lees ook:Ambulancebroeder komt op de fiets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>