Online begeleiding bij ongewenste zwangerschap

Fiom ontwikkelt momenteel een online begeleidingsprogramma bij ongewenste zwangerschap. fotoHierin biedt zij informatie en begeleiding bij het maken van een keuze bij een ongewenste zwangerschap. Door opgelegde bezuinigingen moet Fiom haar face to face hulpverlening afbouwen.  Op deze innovatieve wijze wil zij haar expertise blijven inzetten op een manier die bovendien goed aansluit bij de leefwereld van de doelgroep.  Fiom-hulp is zo bereikbaar voor iedereen in Nederland.

“We helpen bij het ordenen van gevoelens en gedachten, onderzoeken de mogelijkheden en de consequenties, zegt Jokelien Miedema, projectleider. “De informatie en het begeleidingsdeel zijn gericht op het nemen van een weloverwogen en geïnformeerd besluit.”

“Mensen zoeken steeds vaker hulp via internet en dit digitale programma sluit daar goed op aan. Tot op heden vindt deze begeleiding in de vorm van “face to face” gesprekken plaats. Met dit digitale programma begeleiden we vrouwen en meisjes door hun keuzeproces vanuit hun eigen huis, op ieder tijdstip van de dag”, aldus Jokelien Miedema.

Fiom  kenniscentrum en  specialist op het gebied van ongewenste zwangerschap

De hulpverlening aan vrouwen en meisjes die onbedoeld zwanger zijn, is uniek en opgebouwd door jarenlange praktijkervaring binnen Fiom.

Alle activiteiten rond  een ongewenste zwangerschap zijn gericht op het onafhankelijk en neutraal ondersteunen van vrouwen in het nemen van een weloverwogen en geïnformeerd besluit. We gaan uit van het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw over haar eigen lijf en leven.

Lees ook:Huisarts speelt belangrijke rol bij ongewenste zwangerschap
Lees ook:Morningafterpil schiet zijn doel voorbij
Lees ook:Even stilstaan bij Moedernacht
Lees ook:Diabetespatiëntje krijgt meer controle over eigen leven
Lees ook:Meer jonge meisjes zwanger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>